Tips en vragen

Op deze pagina kunt u vragen of uw tips posten via contact.


Handig om tijdens zomer, zeil of wintervakantie bij u te hebben. Omdat sommige producten in het buitenland moeilijk verkrijgbaar zijn.


  • Appelmoes

  • Appelstroop

  • Bouillonblokjes

  • Potten met Runder/Kip bouillon

  • Bruinebonen

  • Capucijners

  • Kunststof vergiet

  • Gelderse Rookworsten

  • Hagelslag

  • Kaas

  • Kaasrasp

  • Kartelmes

  • Ketjap

  • Knoflooktang

  • Kurkentrekker

  • Kleine augurken (cornichons)

  • Kroepoek

  • Kruidenbuiltjes

  • Koffie-Koffiepads Senseo

  • Koffiemelk/Room

  • Kruiden:laurier,kruidnagel,nootmuskaat

  • Maaltijden (wereld) van Knorr, Lidl of AH

  • Nasi Mix kruiden (zakje)

  • Keukengereedschap

  • Ontbijtkoek (plakje voor bij de koffie)

  • Pannenkoekenmix

  • Pindakaas

  • Gasaansteker

  • Roggebrood

  • Pepermolen+peperkorrels

  • Sambal

  • Stroop

  • Reserve Spaar (Gloei) lamp/Halogeenlamp

  • Soep (pakjes als smaak versterker)

  • Spaghetti/Macaroni mix kruiden (zakje)

  • Stamper

  • Zilveruitjes

  • Zeef

  • Zout

  • Afwasmiddel

  • Wasmiddel

  • Tang,Schroevendraaier,Schaar

  • Tolpoort: Gebruik een grote knijper of BBQ tang om de traject kaart te pakken. Evenzo bij betaling.

  • Handig is een klein oventje in uw kampeermiddel.

  • Als iets kookt; het vuur laag zetten, met deksel blijft het aan de kook (besparing)

  • Bij vlam in de pan, de vlam doven met deksel of branddeken van U af afdekken. Gebruik nooit water!

  • Bij het maken van een saus met roux geldt; roux warm, melk of fonds koud, of roux warm en vloeistof koud, dit voorkomt klontjes.

  • Zelf gemaakte mayonaise. Voeg druppels gewijze al roerend de olie toe aan de eierdooier, zout, peper en mosterd. Dit voorkomt schiften.

  • Bij pasta koken. Een flinke scheut olijfolie in het kookvocht voorkomt plakken.

  • Beslag maken. Eerst dik aanhouden, daarna op dikte afslappen. Voorkomt klontjes.

  • Aardappelen koken om te bakken. Kook gelijk wat meer voor een salade of voor een volgend gerecht met gebakken of aardappelschotel.

  • Gedroogde erwten, bonen en linzen, altijd in ruim water weken voor het koken.

  • Roux maken voor saus of soep: Boter uitbruissen zonder kleuren, bloem toevoegen onder doorroeren en op laag vuur garen. (blijven roeren) Als roux niet gaar is dan bindt het slecht en gaat de saus c.q soep schiften.

  • Blancheren: Kort laten koken, daarna afspoelen met koud water.