Tips en vragen
Op deze pagina kunt u vragen of uw tips posten via contact.
Handig om tijdens zomer, zeil of wintervakantie bij u te hebben. Omdat sommige producten in het buitenland moeilijk verkrijgbaar zijn.
Appelmoes
Appelstroop
Bouillonblokjes
Potten met Runder/Kip bouillon
Bruinebonen
Capucijners
Kunststof vergiet
Gelderse Rookworsten
Hagelslag
Kaas
Kaasrasp
Kartelmes
Ketjap
Knoflooktang
Kurkentrekker
Kleine augurken (cornichons)
Kroepoek
Kruidenbuiltjes
Koffie-Koffiepads Senseo
Koffiemelk/Room
Kruiden:laurier,kruidnagel,nootmuskaat
Maaltijden (wereld) van Knorr, Lidl of AH
Nasi Mix kruiden (zakje)
Keukengereedschap
Ontbijtkoek (plakje voor bij de koffie)
Pannenkoekenmix
Pindakaas
Gasaansteker
Roggebrood
Pepermolen+peperkorrels
Sambal
Stroop
Reserve Spaar (Gloei) lamp/Halogeenlamp
Soep (pakjes als smaak versterker)
Spaghetti/Macaroni mix kruiden (zakje)
Stamper
Zilveruitjes
Zeef
Zout
Afwasmiddel
Wasmiddel
Tang,Schroevendraaier,Schaar
Tolpoort: Gebruik een grote knijper of BBQ tang om de traject kaart te pakken. Evenzo bij betaling.
Handig is een klein oventje in uw kampeermiddel.
Als iets kookt; het vuur laag zetten, met deksel blijft het aan de kook (besparing)
Bij vlam in de pan, de vlam doven met deksel of branddeken van U af afdekken. Gebruik nooit water!
Bij het maken van een saus met roux geldt; roux warm, melk of fonds koud, of roux warm en vloeistof koud, dit voorkomt klontjes.
Zelf gemaakte mayonaise. Voeg druppels gewijze al roerend de olie toe aan de eierdooier, zout, peper en mosterd. Dit voorkomt schiften.
Bij pasta koken. Een flinke scheut olijfolie in het kookvocht voorkomt plakken.
Beslag maken. Eerst dik aanhouden, daarna op dikte afslappen. Voorkomt klontjes.
Aardappelen koken om te bakken. Kook gelijk wat meer voor een salade of voor een volgend gerecht met gebakken of aardappelschotel.
Gedroogde erwten, bonen en linzen, altijd in ruim water weken voor het koken.
Roux maken voor saus of soep: Boter uitbruissen zonder kleuren, bloem toevoegen onder doorroeren en op laag vuur garen. (blijven roeren) Als roux niet gaar is dan bindt het slecht en gaat de saus c.q soep schiften.
Blancheren: Kort laten koken, daarna afspoelen met koud water.