Groninger Capucijners
4 personen.
2 potten jonge kapucijners.
300 gr mager rundergehakt
150gr speklapjes
1 Prei
1 Paprika rood of groene.
2 Uien. Als garnituur Kleine augurken (cornichons) en Zilveruitjes
Bereidingswijze:
Neem grote koekenpan of hapjespan.
Snijdt de speklapjes aan reepjes (lardons) en bak deze aan in wat boter of olijfolie.
Als de reepjes mooi gekleurd zijn deze uit de koekenpan scheppen.
Fruit in het spekvet de gesnipperde uien (brunoise) aan, en voeg de paprika blokjes en het rundergehakt toe. Omroeren met houten lepel.
Bak dit aan op een groot vuur. Voeg de gesneden en gewassen prei toe en even doorbakken.
Verwarm de kapucijners (afgespoeld) zonder te laten koken, en laat ze uitlekken in het vergiet.
Voeg ze toe aan het gehakt en voeg ook de spekreepjes erbij.
Even laten door verhitten.
Serveer de kapucijners met zilveruitjes en de augurken.
Note: Het gehakt kan worden vervangen door zure haring welke apart geserveerd wordt.
Wijntip:
Rode Bourgogne
Merlot
Côtes du Rhône
Rioja
Ariën Beersma