Stoofschotel met wortelen en zilveruitjes
4 personen.
boter of olijfolie
4 verse braadworsten
1 ui-knoflook
400 gr wortelen of winterpeen
1 potje zilveruitjes
eetlepel tomatenpuree of wat ketchup.
peper en zout
Werkwijze:
Snijdt de verse worsten in grove stukken en zet deze aan in een hapjespan.
Kleur de gesneden ui en de knoflook even mee.
Snij de wortelen “endee” (grove stukjes) en voeg deze rauw toe aan de worst en ui. Even meebakken en doormengen. Vervolgens de tomatenpuree of ketchup doormengen al of niet met een zakje vleesjus.
Vocht bijvoegen zodat het geheel onderstaat. Ook een restje braadjus van de vorige dag kan uitstekend worden gebruikt.
De zilveruitjes even in schoonwater laten uittrekken en bij het geheel voegen.
Langzaam laten garen.
Serveren met gekookte aardappelen, rijst of puree.
Tip: In plaats van worst kunnen ook aan stukjes gesneden hamlappen gebruikt worden.
Tip: Ook kunnen champignons of cantharellen als extra door het gerecht verwerkt worden.
Wijntip:
Gewürtztraminer
Côtes de Rousillon
Ariën Beersma