Salade van wortel, appel en komkommer

4 personen:

  • 2 grote appels- Pink Lady of Granny Smith

  • 3 Wortelen

  • ½ Komkommer

  • 1 rode Ui

  • handje Rozijnen

  • handje Amandelen

Dressing:

  • 1 eetlepel Honing

  • Flinke scheut olijfolie

  • (eerste persing)

  • Borrelglaasje witte wijn

  • Sap van halve citroen

Bereiding:

Schil de wortelen met dunschiller en snij de wortelen en julienne (reepjes) of grof geraspt.

Was de komkommer en snij deze in de lengte door en verwijder het zaad met een eetlepel.

Snij de komkommer in dunne plakjes (ciseleren)

Was de appels en halveer deze en snij deze in dunne plakken (ciseleren)

Snij de rode ui in fijne reepjes

Hak de amandelen grof

In een ruime schaal alle ingrediënten mengen en voeg de gewelde rozijnen toe

Op smaak brengen met zout en peper

Besprenkel het geheel met de honing dressing

Garneren met mint blaadjes.

Dranktip:

Riesling

Gewürztraminer

Mousserende wijn (sec)


Ariën Beersma