Salade van wortel, appel en komkommer
4 personen:
2 grote appels- Pink Lady of Granny Smith
3 Wortelen
½ Komkommer
1 rode Ui
handje Rozijnen
handje Amandelen
Dressing:
1 eetlepel Honing
Flinke scheut olijfolie
(eerste persing)
Borrelglaasje witte wijn
Sap van halve citroen
Bereiding:
Schil de wortelen met dunschiller en snij de wortelen en julienne (reepjes) of grof geraspt.
Was de komkommer en snij deze in de lengte door en verwijder het zaad met een eetlepel.
Snij de komkommer in dunne plakjes (ciseleren)
Was de appels en halveer deze en snij deze in dunne plakken (ciseleren)
Snij de rode ui in fijne reepjes
Hak de amandelen grof
In een ruime schaal alle ingrediënten mengen en voeg de gewelde rozijnen toe
Op smaak brengen met zout en peper
Besprenkel het geheel met de honing dressing
Garneren met mint blaadjes.
Dranktip:
Riesling
Gewürztraminer
Mousserende wijn (sec)
Ariën Beersma