Verdi risotto

4 personen:

  • olijfolie

  • 1 ui en knoflook

  • 350 gram Italiaanse ronde rijst

  • (meestal afkomstig uit PO vlakte)

  • 1 liter bouillon of water

  • 75 gram rauwe ham (prosciuto di Parma)

  • 75 gram champignons

  • 75 gram aspergekoppen (liefst verse)

  • 75 gram concassé van tomaat

  • 75 gram parmezaanse kaas

  • 1 dl room

Werkwijze:

Ui en knokloof snipperen en aanfruiten. Voeg hierbij de gesneden champignons, aspergekoppen en de aan grove reepjes gesneden rauwe ham.

Dit alles myoteren. (aanzetten zonder te kleuren)

Rijst bijvoegen en even verhitten onder voortdurend omzetten.

Vocht nu beetje voor beetje bijvoegen en zachtjes doorroeren op een matig vuur. Wanneer al het vocht nagenoeg is opgenomen is de rijst gaar. (proeven)

Hierna de concassé van tomaat toevoegen en het geheel op smaak brengen met wat peper en zout.

Afgarneren met wat verse basilicum

Wijntip:

Chianti

Bardolino

Ariën Beersma