Overpeinzing van caravanner

Al geruime tijd loop ik met gedachten rond of het in de toekomst nog wel aantrekkelijk is om met de caravan op stap te gaan. Even een paar punten vooraf; Wij zijn vóór het milieu, wij houden van de natuur, zijn lid van natuur monumenten, geven aan WNF en Greenpeace en onlangs alle gloeilampen verwisseld voor spaarlampen. We zamelen alles apart in, AGF afval, papier, batterijen en tegenwoordig zelfs plastic in een aparte container. Prima zaak.

Maar nu mijn punt. Ik heb 40 jaar gewerkt en ben nu met pensioen, wat gespaard, een caravan aangeschaft en een tweede hands dieselauto die volgens de richtlijnen van de anwb voldoet om veilig een aanhanger over Europa’s wegen te kunnen trekken. Wij zijn dan ook zeer content met onze combinatie.

Nu met de perikelen rondom het rekening rijden (het kan mij niet snel genoeg worden ingevoerd) en klimaat conferenties, over Co2 beperking, blijkt dat diesel auto’s nog zwaarder belast worden in de wegenbelasting alsof het nog niet genoeg is.

We rijden ongeveer tussen de 12000 en 15000 per jaar waarvan 9000 in het buitenland waar we een vignet en of tol betalen.

Nu moeten we van de politiek en andere geleerden opeens in elektrische auto’s rijden, alsof kolen gestookte centrales niet vervuilen?

Wij staan het principe voor dat "de gebruiker betaald", en dat willen we ook best, maar dan eerlijk. Ook begrijpen wij niet waarom dat hele gedoe niet Europees geregeld kan worden, door bv. de kosten in de brandstofprijs te vatten. Dan hebben we geen kastjes meer nodig, geen tolportalen en meer van die moeilijke toestanden.

Voorwaarde is wel dat alle Europese landen hieraan meewerken, en de douane kan controleren op misbruik.

A Beersma