Tips en links

Wat is een wintercamping?

De campings die u vindt op deze site mogen zichzelf stuk voor stuk 'wintercamping' noemen. Wintercampings zijn alle campings die (ook) geopend zijn gedurende de wintermaanden. Er worden een aantal extra eisen aan gesteld ten opzichte van campings die alleen in de zomermaanden geopend zijn.


Eisen. Aan welke voorwaarden moet een Sneeuwcamping voldoen?


Voor wie.

Een wintercamping is een camping waar je met je eigen caravan of camper kunt kamperen gedurende de winter. Wintercampings zijn er niet alleen voor mensen die willen skiën of langlaufen... ze zijn geschikt voor alle kampeerders die op vakantie willen in de winter met hun eigen kampeermiddel. Bijvoorbeeld om te ontspannen in de natuur. Of om lange wandelingen of schaatstochten te maken door een winters landschap. Of om gewoon te genieten van het goede leven in welke vorm dan ook!


Grootste verschillen met zomerkamperen. 

Als je een wintercamping uitzoekt, is het belangrijk dat je berekend bent op de meest barre weersomstandigheden. Dat wil zeggen: Temperaturen onder nul en veel neerslag. Wassen, afwassen, naar het toilet gaan en douchen is dan het meest comfortabel in afgesloten en verwarmde toiletgebouwen. Het is ook geen overbodige luxe als er een extra ruimte is waar natte skikleding kan worden opgehangen om te drogen.


Zon.

De kans is echter groot dat je ook volop kunt genieten van de zon. Op dagen met een stralend blauwe hemel hoeft winterkamperen helemaal niet koud te zijn. Dan kun je zelfs buiten zitten en daar genieten van een heerlijke Glühwein en een praatje met de buren. Een bijkomend voordeel van de zonnige dagen is dat eventuele condens in je camper of caravan als sneeuw voor de zon verdwijnt.


Gas en stroom.

Op de wintercampings op deze site zijn doorgaans voldoende gasflessen gevuld met propaan in voorraad. Daardoor kun je het in de camper of caravan lekker warm houden. Er is een goede stroomvoorziening van minimaal 10 ampère met een aansluiting op de kampeerplaats. Kijk voor meer informatie in de rubriek 'winterkampeertips'.


Electriciteitskabel.

Het verdient aanbeveling om iedere dag even de electrakabel even op te lichten, zo voorkomt u insmelten in de sneeuw.


Vuilwater.

Deze dagelijks legen. Bij overstroming vormt zich een ijsbaan rond de caravan.


Schoorsteen.

Deze verlengen bij hevige sneeuwval en bij leegstand.


Stempels.

Verpak de plankjes (stempels) in een plastic zak om het vastvriezen te voorkomen.


Gasfles gesloten tijdens rijden.


Tip van een winterkampeerder.


Deze winterkampeerder heeft jaren in Duitsland gewerkt en las op deze site dat je tijdens het rijden, de kachel in de caravan kan laten branden. Dit is verboden! Te allen tijde dient de gasfles gesloten te zijn tijdens het rijden. Stel eens voor, dat er een ongeluk gebeurt en er is gas toevoer.


Tip 2: Ook het op slot zetten van de koppeling is tijdens de rit verboden. Hulpdiensten kunnen bij calamiteiten de caravan niet los koppelen om b.v hulp te bieden. Slot allen gebruiken bij het parkeren.


Tips van: Leo ten Holter. Altenmarkt 14-02-2010

Gepubliceerd op 09-03-10


Gewonde skiërs moeten zich realiseren dat de behandelkosten in een privékliniek vaak veel hoger zijn dan in openbare ziekenhuizen en dat verzekeraars vaak niet alles vergoeden. Vaak worden de skiërs bewust naar een dure privékliniek gebracht.


Dat zei een woordvoerder van de ANWB-Alarmcentrale in München na berichtgeving vandaag in De Telegraaf. Volgens hem komt het voor dat de rekeningen in privéklinieken soms wel twee tot drie keer zo hoog zijn.


De laatste jaren zijn er met name in Oostenrijk een flink aantal privéklinieken bijgekomen. Die komen dan in dorpen vlakbij de pistes en niet aan het eind van het dal waar meestal de openbare ziekenhuizen liggen. Hij kan zich voorstellen dat de gewonde wintersporter snel behandeld wil worden en dan in een kliniek in de buurt terechtkomt. De ANWB adviseert altijd eerst met een alarmcentrale te bellen. Medewerkers kunnen dan bemiddelen voor behandeling in een openbaar ziekenhuis.


De opkomst van de privéklinieken in Oostenrijk is een gevolg van de marktwerking in de gezondheidszorg. Het gaat de woordvoerder te ver om te zeggen dat de gewonde wintersporter wordt misleid. ,,Maar de hulpverleners hebben wel een belang''. De verzekeraars in Nederland vergoeden alleen het deel dat in hun voorwaarden staat vermeld. De rest moet worden bijgepast. Bron ANP.

Wintersport tips van lezers:

(voorheen geplaatst op snowcamping,com)


skivakantie met de caravan

Verleden jaar voor de eerste keer op skivakantie geweest met de caravan van mijn ouders,de beste skivakantie ooit.

Binnen drie weken vertrekken wij terug met onze eigen caravan, heb er speciaal een nieuwe caravan voor gekocht, wij kijken er al naar uit.


lode 02-12-2010 15.48


eerste keer wintercamperen

Door het lezen van de positieve berichten op deze site hebben we de sprong gewaagd en zijn dit jaar december / januari 2007-2008 gaan winter kamperen in Altenmarkt op camping Passrucker. Één woord geweldig, dit hadden we veel eerder moeten doen. Het idee dat het koud is kan ik naar het land der fabelen verwijzen, we hebben s’nachts temperaturen van – 20 graden gehad en het was lekker warm binnen.


Helgo Tuinhof de Moed 24-12-2009 5.48camping Südufer te Zell am See

Geweldige camping voor de rust zoeker.

Zeer rustig gelegen , campingbaas is steeds behulpzaam,

ideale uitvalbasis om te skiën in Zell , Kaprun , Maria-alm , Leogang , Saalbach , Hinterglemm enz. 


dirk Douwen 07-03-2010 19.20


Dit hadden we al veel eerder moeten doen!

Na lang wintersporten in hotels en appartementen en zeer verslaafd aan het skieen ,de stap gewaagd om met de winter te camperen. Dit hadden we al veel eerder moeten doen!!. In een woord geweldig ,knus en mooi uitzicht op de wildekaizer. we hebben een seizoenplaats zodat we er elke vrije minuut ernaar toe gaan al is het maar voor 2 dagen . Wintercamperen is een echte aanrader.


van der markt 10-10-2008 12.59


fieberbrunn

Hallo wij gaan al voor de tiende keer met de caravan naar Tirolcamp in fieberbrunn een camping die zeer mooi is met zwembad en relax accomodatie;s

Deze camping ligt direct aan de piste dus je kan je auto laten staan op de standplaats

Een aanrader voor mensen die van luxe houden ook in de wintersport.


Groetjes Poppelier

erik 30-09-2007 11.44


www.kaiserstuhlcamping.de

hallo, ein kompliment an den webmaster die seite ist echt gut.

schaut doch auch mal bei www.kaiserstuhlcamping.de  vorbei...der platz ist ein echter geheimtipp

bis dann gru? rolf w.


rolf 28-04-2007 13.17


Wintercamping Tennsee Krun Beieren.

Wij zijn in 2006 voor het eerst in Februari met de caravan op wintersport( d.w.z. voor ons wandelen e.d.)geweest maar dat was geweldig - 20 graden ca 1 mtr sneeuw dit jaar gaan wij weer en hopen dat nog jaren te doen, voor die die dit lezen en nog nooit zijn geweest ,doen....... 


Wiel Mulder 23-01-2007 9.47


wintercamping in Altenmarkt i.Pongau

Al jaren brengen wij onze wintervankantie door op Camperplaats Glonerbauer te Altenmarkt im. Pongau. Deze camping ligt op loopafstand van de piste die ook te bereiken is met de gratis voor de ingang van de camping vertrekkende skibus. Die brengt je overigens ook naar het grote skigebied van Zauchensee. De camping beschikt over modern sanitair.


H.D. Machielse 24-08-2006 19.22


lezersreis Caravannen!

De lezersreis van het magazine Caravannen! in 2006 was zeer geslaagd. Bestemming: Toni Seeblick in Kramsach. Activiteiten o.a.: winterwandelen, rodelen, bezoek Innsbruck en Kristallwelten (Swarovski). Deelname activiteiten vrijblijvend. Ideale gelegenheid om kennis te maken met winterkamperen, zo'n Caravannen! winterweek. Volgend jaar: februari 2007 opnieuw een Caravannen!...


Willem Laros 22-02-2006 13.29


Camping Hofer Zell am Ziller

Dit jaar zijn we voor de 2e keer naar deze camping geweest. De kerst en jaarwisseling hebben we daar doorgebracht. Het bijbehorende restaurant op de camping wordt door veel mensen uit het dorp bezocht, wat betekent dat het er goed is. Dat klopt dan ook, tegen redelijke prijzen. De eigenaar is zelfs sommelier, dus een goed glas wijn is er ook. Vanaf de camping vertrekt de skibus.


Jan Wolsing 12-02-2006 9.39


Met de Solifer naar de wintercamping

Wij zijn dit jaar voor het eerst met onze solifer van 20 jaar op wintersport geweest enwel naar Oostenrijk, Fieberbrunn. Direct aan de piste en uitstekende accomodatie en pistes. Het is ons en de kinderen, 2,5 en 7, bijzonder goed bevallen. Voor de komende winter is er al weer gereserveerd.


Koos Houweling 20-11-2005 22.03


Kleine wintercamping bij Filzmoos (Oostenrijk)

Tussen Filzmoos en Ramsau in Steiermark ligt de camping In den Bergen van de Familie Steiner.Wij hebben daar zeker 15 jaar gecampeerd. Het is een camping met zeer eenvoudige voorzieningen, maar als je van rust en een fantastisch uitzicht houdt is dit een geweldige stek voor je caravan. Wil je meer weten, stuur dan een email en wij zullen je graag meer vertellen.


Van Ramshorst 15-11-2005 9.24


wintercamperen met de kinderen

Na bedenkeningen van mij zijn we jaren geleden overgegaan op het wintercamperen, alles hadden we al gedaan, hotel, pension, appartement nu dus met de caravan en nog wel met 3 kinderen. Ik had er een hard hoofd in moet ik zeggen. Gelukkig waren we al in het bezit van een super caravan met voor ons gezin een goede lengte, dus met veel inhoud. Dat heb je echt wel nodig vind ik....


ANITA 14-10-2005 14.38


Kerst op de wintercamping

Onze ervaringen met kamperen op de wintercamping zijn geweldig. Wij zijn 2 jaar geleden met Kerst voor het eerst gaan winter kamperen. Er lag erg veel sneeuw en de zon scheen bijna de hele dag. Net een sprookje. Omdat we aan een meer stonden dat helemaal was dichtgevroren konden we eroverheen wandelen in plaats van er omheen.


Froukje 11-09-2005 21.47


Tip voor langlaufliefhebbers

Als je van langlaufen houdt hierbij een tip: In het Pitztal (Tirol/ Oostenrijk) is sinds vorige winter een wintercamping. Deze heet "Mountain Camp Pitztal" in Jerzens en heeft 40 standplaatsen. Het sanitair is nieuw en modern. In het restaurant kan je heerlijk vis eten!. Verder is er een ijsbaan bij de camping. Vanaf de camping zijn de 70 km langlaufloipen in het Pitztal...


Jaques 11-09-2005 10.51


tot rust komen

Mijn ervaring is dat ik in de winters veel meer het gevoel heb dat ik alleen in de natuur ben. Het is overal rustiger. In het bos en op de wintercampings. Het is wel even doorbijten als je met koude vingers de tentpennen in de half bevroren grond moet zien te krijgen! Maar je wordt beloond met een behaaglijk gevoel in je warme caravan en overal waar je kunt kijken sneeuw.


Petra van Straaten 08-09-2005 13.43


Wintercamping mooi alternatief voor hotel.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het kamperen op een wintercamping een perfect alternatief is voor het overnachten in een hotel. Bovendien is het de manier om van het mooie weer te genieten. Iedere zonnestraal pik je mee. Nadeel is dat de caravan bij hevige en langdurige sneeuwval wel wat klein wordt. Zorg daarom voor een tv en schotel om lange donkere avonden door te komen.


F. van Houten 02-09-2005 14.36