Kip met kidneybonen

4 personen:

  • 200 gr basmatirijst

  • 400 gr kipfilet

  • 100 gr spekreepjes (lardons)

  • 1 paprika

  • 1 grote ui

  • klein blik kidneybonen

  • klein blikje maïs

  • Provençaalse kruiden

  • zout en peper

  • olijfolie.

Bereidingswijze:


Snijdt de kipfilet aan reepjes

Paprika aan reepjes snijden

Intussen kidneybonen en maïs laten uitlekken in het vergiet

Grof gesneden ui aanfruiten zonder te kleuren, lardons en kipfilet toevoegen en aanbakken, tot bijna gaar.

Paprika reepjes bijvoegen en mee laten bakken, en wat Provençaalse kruiden peper en zout naar smaak bijvoegen.

De kidneybonen en maïs bijvoegen en het geheel onder regelmatig omschudden op een hoog vuur bereiden.

Ondertussen de rijst koken en apart serveren.

Wijntip:

Gruner Veltliner

Riesling

Gewürztraminer

Ariën Beersma