Pannenkoeken en 3 in de pan

Beslag: U kunt uitgaan van kant en klaar pannenkoeken mix

Maar ook van:

  • 500 gram meel

  • 2 á 3 eieren

  • Melk genoeg voor de juiste dikte van het beslag

  • Wat suiker en een mespuntje zout

  • Boter of margarine.

Bereidingswijze:

Beslag mooi glad roeren, dit gaat het beste om het in het begin

wat dikker aan te houden en daarna afslappen tot de juiste dikte/vloeibaar.

Koekenpan eerst goed verhitten.

Pannenkoeken in diverse varianten; spek-appel-rozijnen-ananas etc…


Ariën Beersma

3 IN DE PAN.

4 personen

  • Boter

  • 500 gram meel

  • 7 dl melk

  • 30 gram bakkersgist

  • 2 á 3 zure appels

  • wat zout.

Het meel met het zout in een ruime kom een kuiltje maken en het gist met wat lauwe melk oplossen.

Voeg al roerende de rest van de melk toe.

Snij de appels in blokjes (brunoise)en meng deze door het beslag.

Op een warme plek 1 uur laten rijzen.

Bak het beslag in hete boter om en om goudbruin.

Serveer de 3 in de pan met kaneelsuiker of suikerstroop


Ariën Beersma