Aspergesalade
4 personen:
750 gr Witte asperges
150 gr Groene asperges
750 gr vast kokende aardappelen (Malta)
4 eieren
200 gr gepekelde en gekookte achterham
French dressing van olijfolie
Gehakte peterselie
Bereiding:
Schil de witte asperges en verwijder 2 á 3 cm van de onderkant, en snij de asperge in 3 stukken
Kook ze beet gaar met wat zout en laat de groene asperges in stukken 3 tot 4 minuten mee koken.
Afgieten en afspoelen in vergiet met koud water (blancheren)
Schil ondertussen de aardappelen en kook deze gaar.
Afkoelen en snij hiervan grove blokjes (endee=dobbelsteen)
Snij de achterham aan reepjes (julienne)
Prak of hak de hard gekookte eieren fijn.
Maak nu een dressing van Dyon mosterd, zout, peper, (dragon) azijn en olijfolie.
Meng alle ingrediënten luchtig door elkaar onder toevoeging van de dressing
Opdienen op een ruime schaal en bestrooien met de gehakte peterselie.
Dranktip:
Loirewijn
Sancerre
Chardonnay
Riesling
Ariën Beersma