2013 Lago di Garda

Het is donderdag 29 augustus.

Rond 9 uur vertrekken we uit Zwanenburg en komen gelijk al in de file die iedere morgen op de A9 staat. Eenmaal op de A2 bij Abcoude kunnen we goed doorrijden. Via Eindhoven naar Maastricht waar alles op de schop ligt m.b.t het ondertunnelen van de A2 door Maastricht, een oponthoud, wat na vele jaren tot het verleden gaat behoren.

Zonder noemenswaardige filevorming passeren we de grens van onze zuiderburen om via Verviers naar Trier te rijden. (afstand 380km)

Tegen drieën kom we aan op de camping in Irrel waar we de eerste nacht willen doorbrengen. Onderweg, op de parkeerplaats bij AC Weert kom ik in gesprek met een Engels echtpaar met een spiksplinter nieuwe Sprite caravan. “Waar gaat de reis naartoe?” vraag ik belangstellend.

“Naar Valkenburg, camping Den Driesch”. Het toeval wil dat wij daar ook diverse malen hebben gestaan en ik vertel hun dat het een leuke camping is in een boomgaard met een vrij lastige opgang naar de camping.

De man liep naar zijn auto en liet mij een Franse krant zien,”Le Journal de Macconaise”, met daarin een pagina grote foto van een omgeslagen caravan aan de auto op zijn kant.

“Dat is onze caravan”, zei hij.

Tijdens een windhoos is de caravan omgeslagen en Total loss geraakt, de auto was nog in orde. Nu zijn we net terug uit de UK en hebben de nieuwe caravan opgehaald. Hij is 1 dag oud.

De verzekering heeft alles keurig betaald. Wij zijn net van de boot in Zeebrugge, en hebben alles achterin de auto is gestouwd om de caravan opnieuw in terichten, om vervolgens met een club van meerdere caravans en campers voor een vakantie door Transsylvania, zeg maar, Roemenië en Bulgarije te reizen.

“Wees maar voorzichtig”, geef ik het echtpaar mee, “en houdt hem tussen de lijntjes”.

Het zal je toch gebeuren dacht ik bij het vervolgen van onze reis!

2013 Camping Südeifel Irrel Rheinland-Pfalz.

Route: Utrecht-Maastricht-Verviers-Bitburg-Trier (350km)

00496525-510- info@camping-suedeifel.de

Mooi gelegen camping aan de rivier de Prüm.

Grasbodem met ruime plaatsen. Vaste en toerplaatsen.

Goede sanitaire voorzieningen. Camping restaurant. Dorp Irrel op loopafstand.

Supermarkt 2km. ACSI nr 650

Omgeving: Rheinland-Pfalz-Trier-Echternach-Luxemburg.

Het is alweer 2 september 2013 als we wakker worden in het Zwarte Woud. Het is behoorlijk fris op camping Königkanzel in Dornstetten-Hallwangen niet ver van Freudenstadt.

Gisteren, zondag zijn we vertrokken van Iller aan de Prüm dicht bij de grens met Luxemburg. Via Pirmasens en Kaiserslautern naar het zuiden. (380km).

Het scheelt een stuk als er geen vrachtauto’s rijden. Deze staan bij honderden hutje bij mutje op de parkeerplaatsen, al of niet met een gasfles en kooktoestelletje voor of naast de wagen, te wachten tot het weekend voorbij is.

Tegen drieën bereiken we de camping, die op een hoogte gelegen is wat een mooi uitzicht geeft. Een nadeel van hoogte is dat het wat fris aanvoelt, zelfs als het zonnetje schijnt.


2013 Höhencamping Königskanzel. Route Karlsruhe-Basel.

D-72280 Dornstetten-Hallwangen.

00497443-6730. info@camping-koenigskanzel.de

Mooie hoog gelegen camping met speels gelegen plaatsen.

Grasbodem. Water en stroom op de plaats. Schaduw en open plekken.

Vriendelijke receptie. Prima sanitair. Winkel. Restaurant. Zwembad. Verhuur van huisjes. WIFI.

Gastenkaart met gratis vervoer door het gehele Zwarte Woud.

Omgeving: Freudenstad-Dornstetten-Baiersbronn-Freiburg im Breisgau.

Wandelen-Fietsen-Mountainbiken-Vissen.

Bijzonder is te vermelden dat er een Luxemburgs echtpaar, duidelijk waarneembaar, nog niet zo lang kampeerder, in een nieuwe Hymer camper B 650 in Mercedes Benz uitvoering

(nieuwwaarde €125.000) een plaats recht tegenover komt uitzoeken. De man vraagt mij in onverstaanbaar “Letzeburgs”, waar hij de stroomkast kan vinden. Ik wees hem de in het lommer verscholen kast aan en verstond dat hij mogelijk een te kort snoer bij zich had. Na wat heen en weer gezeul met de prachtige nieuwe camper op de plaats, komen er 4 hydraulische poten uit de bodem om het kampeermiddel waterpas te zetten. Intussen maakt de “Satfinder”rondjes om de Astra satelliet te zoeken. Wanneer alles naar behoren staat komen de stoelen en tafel naar buiten en neemt het echtpaar wat onwennig plaats op hun nieuw verworven campingzetels.

Omdat de camping via de receptie de mogelijkheid biedt een auto te huren staat er de volgende morgen een VW huurwagen naast de camper.

Van wie is deze uitspraak ook alweer? “Ieder voordeel heb zijn nadeel”!

Omdat een “Gästtekarte”in het Zwarte Woud de mogelijk biedt om gratis door het gehele gebied met openbaar vervoer te reizen, nemen we de gelegenheid waar om met de trein naar Karlsruhe te reizen. Eigenlijk is het een S bahn, een soort tram die ook op lange trajecten dienst doet. Vanuit Freudenstadt Stadsbahnhof vertrekken wij, om 1 uur om 3 kwartier later uit te stappen op het Hauptbahnhof in Karlsruhe. We volgen de bordjes “city” langs en via vele weg opbrekingen in de binnenstad, althans wat er voor door gaat. Geen echte oude kern, maar grote vrij nieuwe gebouwen op afstand van elkaar met brede straten en wegen. Ongetwijfeld heeft WO 2 hiermee te maken.

Tegen 18.00 uur zijn we terug op de camping Königskanzel.

De treinrit was een kopie van “Rail Away” in het echt!!

Het is altijd weer een komen en gaan op een camping. Zo ook vandaag 5 september 2013.

Het is snikheet (31 gr) en onder een strak blauwe hemel zwelt het geluid van een dieselmotor aan. Het komt onze richting op. Het zal de camping eigenaar wel zijn die met zijn tractor werkzaamheden wil doen, maar nee!, het is een tractor met aanhanger, compleet met Duitse vlaggen op de achterkant van de caravan met hefdak. Ik vroeg of ik een foto mocht maken? “Selbstverständig” ,antwoordde de grote Duitse man aan wie je het predicaat “Bauer” zondermeer kan toevoegen. Ze kwamen uit Reutlingen gereden, een afstand van ongeveer 70 km.

6-9-2013.

Na een week met schitterend weer vertrekken we voor een korte verplaatsing (147km)In de richting van de Bodensee. Ons oog viel op een kleine camping bij Stockach, in een boomgaard. Na een vlotte reis via de A 81, blijkt de camping vol te zijn. Een kleine tegenvaller.

4 km verderop is een brandnieuwe camping aan het plaatselijke sportpark en zwembad. Gelukkig zijn we nog net op tijd (ruhezeit 12.30-14.00) om een plaats te zoeken op deze ruim opgezette camping.

Het is vrij vol en vinden niet ver van het toiletgebouw een plaats. Schaduw is er niet want de boompjes zijn net aangeplant.. Dus geen probleem met de schotel, overal vrij zicht op het zuiden waar de Astra 2 Nederland als thuis ontvangt.

2013 Camping Ferienpark Orsingen/Nenzingen.

Bodensee A 81 afslag Stockach.

78359 Orsingen/Nenzingen

00497774-923787

Grote nieuwe camping gelegen bij het sportpark annex zwembad.

Open veld met vaste en toeristische plaatsen. Grasbodem en verharde wegen.

Nieuw zeer modern sanitair. Familie douches/ Wasmachines.

Verhuur van stacaravans. Broodjes service bij receptie.

WIFI tegen betaling. Zwembad gratis voor camping bezoekers. Supermarkt nabij camping.

Omgeving, Bodensee.

www.camping-orsingen.de

8-9-2013.

Na twee dagen Bodensee met stralend warm weer, vertrekken, nadat we gefietst hebben en de omgeving hebben verkend naar Oostenrijk. Via Bregenz en door de Arlberg tunnel (14km) lang naar Pettneu am Arlberg. Nu het warme weer is omgeslagen naar bewolkt en regenachtig weer kan de korte broek uit en plaats maken voor een lange.

De verplaatsing is relatief kort (127km) en het doel is Panorama Camping Tirol in Pettneu grenzend aan Sankt Anton am Arlberg. S’middags rijden we via Zürs naar Lech am Arlberg, een wintersportoord hoog in de bergen. Door mistflarden en lawinegalerijen, genieten we van het ruige landschap.

2013. Arlberg Panorama Camping Tirol.

A-6574 Pettneu am Arlberg

004354488352

Gelegen na de Arlbergtunnel richting Innsbruck, mooi gelegen aan de Panoramastrasse.

Kleine zomer en wintercamping met vriendelijke receptie.

Goed sanitair-Familie doucheruimte met muntjes.

Camping in winter lastig te bereiken onder slechte omstandigheden.

Schaduw en grasbodem. Water en stroom op plaats. Broodjesservice.WIFI.

Omgeving: Arlberg-Lech-Zürs-St Anton.

2013. Arlberg Panorama Camping Tirol.

A-6574 Pettneu am Arlberg

Tel: 004354488352

10-9-2013.

Na regen komt zonneschijn. Zo ook nu wanneer we aankoppelen om een verplaatsing te maken van amper 40 km naar Prütz a/d Inn, waar Hanny en Leen, onze wintersport kennissen staan op de Aktiv Camping aldaar. We komen er langs op weg naar de Resiapas, en vinden het leuk om even gezellig bij te praten.

2008 -2013 Aktiv-Camping Prutz. Oostenrijk

Route: Landeck-Reschenpas-Italië.

Zomer en wintercamping gelegen langs de Inn. Langgerekte camping die uit twee delen bestaat, met middenin het toiletgebouw met alle sanitaire voorzieningen. Uitstekend geschikt voor wintercamping. In 2013 sanitair vernieuwd.

In voor en laagseizoen ACSI en CC € 14.- In hoogseizoen en winter gelden andere prijzen.

Tax en umwelt € 2.40 pppd. WIFI tegen betaling.

Prima uitgangspunt voor allerlei activiteiten, zoals rafting-parapenten-biken-wandelen en in de winter skiën-langlaufen en snowboarden.

Bekende ski gebieden o.a. Nauders-Serfaus-Fiss-Samnaun en de Kaunderthaler gletsjer.

WIFI aanwezig.


Aktiv-Camping Prutz

Pontlatzstasse 22

A-6522 Prutz/Tirol

004354722648

0043547226484 Fax

info@aktiv-camping.at

www.aktiv-camping.at

11-9-2013

Na een gezellige dag met onze wintersport kennissen is de regen weg getrokken en klaart het weer op. Hoog op de toppen van de bergen ligt een laagje verse sneeuw. Het is koud s’morgens 7 gr. Reden om te vertrekken naar het zuiden.

Omdat in de Dolomieten koude en regen voorspeld wordt, besluiten we naar Trento te gaan via een prachtige rit over de Resiapas en Alto Adige (Zuid Tirol) om op Camping Due Laghi terecht te komen. Een groene camping gelegen tussen twee kleine meertjes.

2013. Camping Due Laghi.

Route: Brenner-Verona.. Afslag Trento Lago di Caldonazzo

Loc. Costa 3 38056. Levico-Terme.

info@campingclub.it

www.campingclub.it

Grote parkachtige camping met veel schaduw. Gelegen tussen twee meertjes.

Diverse plaatsen: Normal-Comfort-Plus en Lux. Verhuur van Tenten en Stacaravans.

Grasbodem met bomen. Vriendelijke recepties-Winklel-Restaurant-Zwembad-Kindvriendelijk.

Voldoende sanitair. Warme douches.

Voor en naseizoen: ACSI en CC en Bestdeal.

13-9-2013.

Prachtig weer met een staalblauwe hemel. Gisteren hebben we samen gefietst door de appelboomgaarden. Appels van alle soorten, gele, rode en zelfs diep paarse kleuren in onafzienbare rijen.

Vandaag alleen met de racefiets naar Borgo Valsulgana gereden, langs een fietspad dat loopt langs het riviertje de Brenta. Het pad is total 80 km en loopt van Trento naar Padova. Na 40 km keer ik weer veilig terug op camping Due Laghi en neem een lekkere warme douche. Vanmiddag nog even zwemmen!

16-9-2013.

Na een regenachtige zondagmiddag en avond, is het de volgende morgen droog, en breekt de zon door de mist. We staan vroeg op voor ons doen en rond negen uur rijden we na afgerekend te hebben . Via Trento bereiken we de autostrade A22 Brennero-Modena, die ons naar het Lago di Garda brengt.


Waar we al bang voor zijn wordt bewaarheid. Camping Bella Italia is vol, en Cisano-Bardolino blijkt ook vol te zijn. Bij de receptie van de camping krijgen we de tip even door te rijden om op camping San Bernadetto te kijken of daar plaats is. Dat is het geval en besluiten hier neer te strijken ondanks de veel mindere camping en duurdere staanplaats.


De camping is vrij groot en bestaat uit een stacaravan gedeelte en een toer gedeelte. De sanitaire voorzieningen zijn oud en gedateerd. Ook de stroom voorziening en laat te wensen over (3amp). Om het koffiezet apparaat te gebruiken moeten we eerst alle andere stroom verbruikers afzetten.


Morgen kijken of een plek vrijkomt op Bella Italia.

2013 Camping San Bernadetto. Peschiera del Garda route Sirmione.

Grote camping aan het Gardameer met groot gedeelte goed verzorgde stacaravans.

Camping gedeelte voor toercaravans en campers is verouderd en slecht.

Sanitair is gedateerd en slecht onderhouden. Stroom 3 amp.

Vriendelijke receptie-winkel-WIFI tegen betaling

Zwembad- Bar- Restaurant

Veel jeugdigen op schoolcamp.

17-9-2013

Om half negen fiets ik al over de camping Bella Italia. Ik heb een bordje bij mij met het opschrift “Reservé”. Na enig zoeken vindt ik een geschikte plek op een hoek in de

Via Francoforte. Bij de receptie meld ik dat we binnen een uur komen met de caravan.

Op de camping van San Bernadetto reken ik 1 nacht af. Met de “mover” manoeuvreren we door de smalle paadjes met stekelige heggen. Het kost enige moeite.

Aangekomen, na de bureaucratie van het aanmelden op de nieuwe camping, komen we bij onze nieuwe verworven plek op Bella Italia. Tot onze ontsteltenis werkte de “mover” niet meer en weigert alle diensten. Uiteindelijk duwden we met een man of zes onze niet al te kleine caravan op de plaats.

“Wat nu”! Goede raad is duur, en een ieder gaat zich er mee bemoeien. “ Is je accu leeg?”, nee hij brandt groen, en ik heb ook al nieuwe batterijen in de afstandsbediening gedaan. Maar ik heb geen verbinding met de besturing van de “mover”. Het instructieboek erbij, en opnieuw de reset procedure gedaan, maar alles blijft dood. Zou er mogelijk een draad los zitten? Ik weet het niet. Toch maar even de 13polige Jeager stekker nakijken, en ja hoor. Éen van de polen is door het steeds in en uit pluggen naar binnen gedrukt en geeft daardoor geen spanning meer door. Met een tangetje is het probleem snel opgelost en doet de “Mover” weer dienst.

2008-2011-2012-2013-2015 Camping Bella Italia, 2-37019 Peschiera del Garda-Verona-Italia

Deze super camping is groot en zeer massaal.

U vindt de camping vanaf de snelweg A 4 afrit Peschiera del Garda, richting Sirmione.

De camping heeft een supermarkt en diverse restaurants.

Diverse winkeltjes, internet en fiets verhuur. Voorts zijn er meerdere zwembaden.

Wandel en fiets mogelijkheden. Uitstekend sanitair en gehandicapten vriendelijk.

Camping verhuurd ook vele bungalows en sta caravans van diverse organisaties.

Kampeerplaatsen aan het meer.

ACSI-Best Deal-in laagseizoen.

Omgeving- Gardameer-Verona-Sirmione-Nantua –Mantova-Brescia en vele watersport ontspanning.

Tel: 0039056400688 Fax: 00390456401410

www.camping-bellaitalia.it

info@camping-bellaitalia.it

18-9-2013.

De eerste dag op Bella Italia begint fris en het is bewolkt. Ik besluit om toch even een rondje te fietsen op het voor mij bekende terrein. Via het centrum van Peschiera over een nieuwe asfalt weg, waaraan vorig jaar werd gewerkt, bereik ik de rivier Mincio. Hier is een breed fiets pad van 38 km naar Mantova. Het vrij fris en ik ben blij dat ik mouwstukken aan heb. Langs de rivier zitten al vele mannen te vissen. Na 15 km bereik ik Borghetto di Mincio, eens een oud bolwerk van verdedigings werken midden in het water. Idyllisch om te zien hoe deze oude ruines als toeristisch trekpleister in stand gehouden wordt.

Onder de oude stads poorten door rijd ik door de “campania” naar Pozzolengo. Onderweg zijn druivenranken, kiwiplantages en maisvelden. Na enkele km buig ik rechts af in de richting van Peschiera, wat dan nog 18 km is. Even voor Scarpina sla ik weer rechts af naar de energiecentrale en bereik de Mincio weer om vervolgens langs de rivier naar de camping te fietsen. Totaal 40 km.

In de middag gewandeld in de omgeving en op een terras ijs gegeten. Gelati Italiano.

24-09-2013

Een volle week zijn we nu op Bella Italia. Het weer is prachtig, iedere dag blauwe lucht en 24 gr. We vermaken ons met lezen en Elly vermaakt zich met puzzelen. Om de dag pak ik de fiets en rijdt mijn rondje van 40 km. Zo niet afgelopen zondag. Na een kleine 25 km, even voorbij Borghetto di Mincio, op weg naar Solferino, kom ik terecht in een soort van

“toer-prestatietocht” met dames en heren wielrenners compleet met rugnummer en nummer op het stuur.

Ik sluit aan en volg het uitgepeilde parcours. Geholpen door de andere rijders en de verkeer regelaars gaat het tempo flink omhoog. Het gaat prima, op en af, korte klimmetjes, in een lekker tempo.

Langs de route waar de met rode vlaggen gewapende vrijwilligers de kruisingen vrijhouden, zie ik het bord van,“10 km finish”. Omdat ik er al een dikke 40 km op had zitten, twijfelde ik om door te gaan, maar het was veel te leuk tussen al de renners uit verschillende landen van Europa.

Klimmen en dalen in het achterland van het Gardameer. Nog 5 km, wanneer ik twee dames uit Londen aanmoedig om “vooral” door te gaan. Na de vele rotondes , draaien en keren, ligt de eindstreep in Dezensano del Garda, een grote plaats waar het gonst van wielersfeer.

Een heuse finish compleet met speaker. Omdat ik eigenlijk “zwart” gereden heb voel ik mij schuldig. Waar de start is geweest weet ik niet, maar het was geweldig!

Omdat de tijd drong, moest ik snel terug naar Peschiera, een afstand van 20 km. Net op tijd was ik weer terug op de camping. Totaal had ik 67 km gefietst.

Tevreden en voldaan laat ik het warme water over mijn lijf vloeien en geniet de zondag verder onder de luifel.

28-09-2013

Na twee weken op Bella Italia, waar de dagen naadloos in elkaar overgaan, genieten we iedere dag van het mooie weer. Zo niet vandaag. Het is bedekt en zelfs wat benauwd met 25gr. Het is ook vandaag mijn fietsdag die ik om de dag doe en vertrek op de gebruikelijke manier langs de rivier de Mincio. Het gaat lekker en ik rijd door naar Solferino. Een bekende plaats hier in de omgeving vanwege een veldslag tussen Italië en Oostenrijk die hier een ruime honderd jaar geleden is gevoerd. Op de plaquettes boven op de heuvel is te lezen hoeveel slachtoffers en gewonden dit heeft gekost. Naar aanleiding van deze veldslag is het Rode Kruis opgericht door de Zwitser Henri Dunant, wat te zien is op een monument aldaar. Indrukwekkend.

Na 50 km ben ik weer op honk, en heb heerlijk gereden door het landschap met eens een bloedige geschiedenis.

(Op TV zien we Marianne Vos wereldkampioen worden in Firenze)

s’Middags begint het te onweren en te regen. Zo ook bij de wereldkampioenschappen fietsen op de weg hier een kleine 150 km vandaan. Knus zitten we binnen en kijken naar de TV. Dinsdag wordt het weer mooi!

6-10-2013

Alweer een week verder. Ook het weer laat ons in de steek. Bewolking en af een toe een flinke bui regen. Ondanks de regen heb ik vanmorgen toch het gebruikelijke rondje gereden. Afgelopen week hebben we een aantal winkelcentra bezocht en veel gewandeld.

Komende vrijdag willen we vertrekken want een weersverbetering zit er niet in. Vanmiddag kijken naar de Ronde van Lombardije (rit van de vallende bladeren) de laatste prof wedstrijd rond het meer van Como. In Nederland is het mooi weer. Soms is het ongelijk verdeeld. En dat is maar goed ook!.

7-10-2013

Regen. 2 dagen achtereen, Niet Leuk. Dan maar anders vermaken, b.v met een bezoek aan een winkelcentrum. Onze keuze valt op Il Leone, een winkelmall op 14km afstand van de camping. Uit eerdere bezoeken aan dit winkelcentrum blijkt dat het altijd lastig is te vinden in de wir war van wegen in deze omgeving. Na een bezoek van enkele uren keren we weer terug bepakt en bezakt met cadeaus voor kind en kleinkinderen. Het regent nog steeds. Woensdag zal het weer droog worden zo voorspelt weer online. Gewoon afwachten.

9-10-2013

Het is droog en maak mijn gebruikelijke fietsrondje. De zon breekt door en ik voel de warmte op mijn benen. Het fietsen gaat steeds beter en de gemiddelde snelheid gaat omhoog. Ik besef dat het mijn laatste rondje is voor dit jaar want vrijdag willen we vertrekken richting Oostenrijk.

11-10-2013

Na een koude nacht met regen vertrekken we om half negen uit Peschiera del Garda.

Via de rondweg naar Affi bereiken we de autostrada Brennero-Modena. Op de radio horen wij dat er sneeuw is gevallen op de Brenner en dat deze pass gestremd is voor vracht verkeer.

Er ligt 40 tot 50 cm sneeuw en op de vluchtstroken staan vrachtwagens. Ook meld de ORF nieuwsdienst dat er sinds het registreren van de weersomstandigheden, er nog nooit zo vroeg in het jaar zoveel sneeuw is gevallen. Men maakt melding van omgevallen bomen en stroom uitval met name bij het spoor.

Als wij na 200 km de Brenner oprijden is het een mooi gezicht, stralende zon en een dikke laag sneeuw op de bomen en bergen.

De weg is inmiddels door de sneeuwploegen geveegd.

Wel is koud, 1gr +.

Bij de tolpoortjes is het erg druk en er staan verwijs borden voor campers en auto’s met caravans om daar te betalen. Achteraf werd het mij duidelijk, want met een caravan van 240 cm breed kon je er nauwelijks door. Aan weerskanten slechts enkele centimeters. Gelukkig zijn we zonder schade door gekomen. Tip: Volg de aanwijzingen op de borden!

Na 310 km komt de afslag Kramsach waar we kunnen kiezen uit 3 campings. We kiezen voor Camping Seehof, die naast Seeblick Toni ligt. De omgeving is prachtig en zo ook de camping.

2013 Camping Seehof Kramsach-Moosen 42. A-6233.

Autobaan Innsbruck-Munchen.

0043533763541

www.camping-seehof.com

info@camping-seehof.com

Mooi gelegen zomer en winter camping op enkele km van Kramsach, midden tussen de bergen aan de Reintalersee. Gehele jaar geopend.

Camping is voorzien van alle voorzieningen. Uitstekend sanitair, ligbaden te huur.

Appartementen te huur. Restaurant en winkel kiosk. Broodjes service.

Grasbodem. Water en afvoer op plaats. TV aansluiting. WIFI tegen betaling.

Aktiviteiten. Zwemmen-Fietsen-Skiën-Langlaufen-Wandelen.

Ski pistes op 4 á 5 km vanaf camping.

Omgeving: Alpbachtal/Wilschönau- Zillertal-Innsbruck-Rattenberg {kristal}

Naast Camping Seehof ligt Camping Seeblick Toni. Een gelijkwaardige camping.

Aanreis vanaf Inntal autobahn is bij sneeuwval vrij lastig.

Laatste 5 km gaat door het dorp en over binnenweg.

13-10-2013

Na regen,sneeuw komt zonneschijn. De bedoeling zou zijn om een dag over te staan, maar we hebben er nog een dagje aangeplakt. De zon schijnt uitbundig in een staalblauwe hemel.

Na een koude nacht komt de zon op volle kracht te voorschijn. “Kaiserwetter” geschikt om een mooie wandeling te maken in dit prachtig berg landschap.

Morgen vertrekken we richting München, een afstand van slechts 122 km. Camping Thalkirchen waar we al eens geweest zijn om de stad een bezoek te brengen.

2012-2013 Camping Munchen-Thalkirchen.

Zuiden van München. Richting Lindau-Garmisch-Partenkirchen.

Open 15-03-31-10

Grote stadscamping aan de oevers van de Isar.

Aparte plaatsen voor tenten-campers en caravan combinaties.

Winkel in het seizoen aanwezig. Prettige receptie met broodjes service.

Gras/grintbodem met schaduw van bomen.

Toereikend sanitair. Douchemuntjes. €1.50 per douche

Vanaf de camping stadsbus naar U-bahn. Kaarten verkrijgbaar bij de receptie.

Omgeving: Wandelmogelijkheden en bezoek aan de stad München.

2 personen+kampeermiddel+stroom € 21.- in 2012. In 2013 €26.-

15-10-2013

Gisteren na aankomst op camping München-Thalkirchen, gewandeld in de parkachtige omgeving van de dierentuin. Vandaag met de U bahn naar de Mariënplatz in München. Een autovrije binnenstad met prachtige middeleeuwse gebouwen en natuurlijk de grote warenhuizen met de bekende merken van grote ontwerpers op mode gebied. Ook de vele pleinen met eethuisjes en delicatessen van aller aard. Vandaag, en het is nu herfst, vele kramen met “pilzen” paddenstoelen in alle eetbare soorten. Ook mag je München niet verlaten zonder een heerlijke Münchner Weisswurst en een pul bier in de Hofbrau te hebben genoten. Tegen half vijf zijn we weer terug op de camping. Morgen door naar Lengfurt-Triefenstein. Camping Main-Spessart. Zachtjes begint het te regenen.(322 km)

Camping Main-Spessart-Park Triefenstein-Lengfurt.

Route:A3- Frankfurt-Wurzburg. Afslag 66 Wertheim/Lengfurt/Marktheidenfeld.

Bij autohof 9 km langs de Main. In Lengfurt bewegwijzering volgen.

Mooi gelegen camping met uitzicht op de rivier de Main.

Geschikt voor langer verblijf of als doortrek camping.

Als stop voor de wintersport op 500 km van Utrecht uitermate geschikt,

Speciaal gedeelte om aangekoppeld te overnachten.

Er is een prima restaurant. Het sanitair is werkelijk subliem.

Goed verwarmde ruimten in de toilet gebouwen.

Vriendelijk voor gehandicapten. ACSI in voor en naseizoen.

In seizoen camping winkel. WIFI.

Nederlands gesproken in seizoen

Tanken goedkoper in Marktheidenfeld. Men komt er door bij aankomst en vertrek.

Camping Main-Spessart-Park

Spessartstraße 30

97855 Triefenstein-Lengfurt

Tel.: (0 93 95) 10 79

Fax: (0 93 95) 82 95

E-Mail: info@camping-main-spessart.de

www.camping-main-spessart.de

16-10-2013

Na een nacht met veel regen zijn we tegen half elf uit Thalkirchen vertrokken. Via de stad naar de autobaan richting Neurenberg. Onderweg af en toe een bui maar na Ingolstadt wordt het droog.

Na een lange lunchpauze met gebakken ei met Tirolerspeck komen tegen vieren op de voor ons bekende camping Main Spessart aan, waar we begroet worden door Ron van der Hout, de manager. Na het eten in het restaurant van de camping, gaan we languit in de caravan en zetten de kachel een tandje hoger. Het is fris buiten. Op TV, Draait de Wereld door!!.

17-10-2013

Na een frisse nacht worden we gewekt door zonneschijn. Het belooft een mooie dag te worden. Na koffie met gebak rijden we tegen half elf op de autobahn richting Frankfurt. De prachtige herfst kleuren tooien de bossen op de route. Bij Bad Honnef komen we op camping Jilleshof, een camping waar we s’winters ook gebruik van maken. Na tanken en boodschappen, maken we de caravan van binnen schoon. Na 7 weken leven in deze ruimte is een schoonmaakbeurt op zijn plaats.

2012-2013 Camping Jillieshof A3 Köln-Frankfurt Afslag 34. Vanuit het zuiden.

Ginsterbergweg 6 – 53604 Bad-Honnef- Aegidienberg Ortsteil Himberg.

Fraai gelegen camping in het Zeven gebergte. 4 Km van de autobaan. Gehele jaar geopend. Supermarkten in directe omgeving. Voldoende tank mogelijkheden.

Vaste en toeristische plaatsen. Doortrekcamping. Prima sanitair. Camperplaats. Grasbodem.

Omgeving: Zeven gebergte-Bonn-Linz-de Rijn.

www.camping-jillieshof.de WIFI tegen betaling.

00492224-972066 Fax. 00492224-972067

19-10-2013

Weer thuis. Rond half 3 staat de caravan weer binnen in de loods. Na het weekend ga ik hem wassen en weer in orde maken voor een volgend reisje, bij leven en gezondheid. Dat zal een week zijn naar een kerstmarkt in Duitsland.


Ariën Beersma.