Winter linzenschotel met saucijzenworstjes

4 personen:

  • 2 blikken linzen

  • 3 stangen beekselderij

  • 2 winterwortels

  • 1 uien

  • 3 flinke tenen knoflook

  • 1 venkelknol

  • 1 eetlepel paprikapoeder

  • Cherrytomaatjes

  • Veldsla of bladpeterselie

  • Olijfolie-zout en peper

  • 4 Saucijzen worstjes of 4 spiegel eieren


Bereidingswijze:

Spoel de linzen af met lauw water en laat deze uit lekken in het vergiet. In een ruime hapjespan met wat olijfolie de in boogjes gesneden bleekselderij, blokjes ui , venkelknol, winterwortel en knoflook onder regelmatig omwentelen op matig vuur aanzetten. (af en toe even met deksel op de pan). Bij beetgaar de linzen en paprikapoeder bijvoegen samen met de gehalveerde Cherry tomaatjes. Alles even doormengen en langzaam verhitten.

Op smaak brengen met wat zout en peper, eventueel wat ketchup, een scheutje water of bouillon opdat het geheel licht smeuïg is.

Serveer er gebakken worstjes of spiegelei bij, en vloer gebakken bruinbrood

Dranktip:

Côte du Rhone

Rioja

Chateau Neuf du Pape

Duvel of Grimbergen


Ariën Beersma