Aardappelsalade Espagnol
4 personen:
1 kg vast kokende aardappelen of
koop 1 kg kant en klare aardappelsalade.
200 gr haricôts verts of peultjes
200 gr salamiworst
1 paprika
12 zwarte olijven zonder pit
8 cherry tomaten
1 tot 2 eetlepels mayonaise en een scheut olijfolie.
Bereiding:
Kook de geschilde aardappel en laat deze goed afkoelen.
Snij hiervan dunne plakken. Maak een dressing van mayonaise, yoghurt, gesnipperde ui, dessert lepel mosterd, azijn en breng dit op smaak met zout en peper.
Meng het geheel met de aardappelschijfjes en voeg nog wat gehakte dille of peterselie toe.
Blancheer de Haricôts verts of de peultjes (mange tout) beetgaar en spoel ze af met ruim koud water.
Goed laten uitlekken en daarna in grove stukjes snijden.
Snij de salamiworst in dunne plakjes, en de paprika en olijven in stukjes.
Meng het geheel met de aardappelsalade en maak deze smeuïg met de mayonaise en de olijfolie.
Garneer het geheel met halve cherry tomaatjes.
Dranktip:
Roséwijnen
Cava
Ariën Beersma