Crêpes a la Suzette

2 á 3 flensjes p.p

3 eetlepels suiker

Schil en sap van grote sinaasappel

60 á 80 gr roomboter

2 cl Cognac en 2 cl Grand-Marnier

Flensjes beslag.

Bloem.,1 ei, melk

Roeren tot beslag. Vooral niet te dik. Bloem gezeefd met ei en gedeelte van de melk glad roeren. Dit voorkomt klontjes. Daarna afslappen tot de juiste dikte.

Bereiding: Sinaasappel schil zonder wit afschillen. (het witte is bitter)

Deze schillen in fijne reepjes snijden (zeste)

In een platte pan de suiker en de zeste in het sap van de sinaasappel laten smelten. Voeg de boter toe en laat het geheel een ogenblik koken. Voeg de Grand-Marnier toe en flambeer de sauce met de Cognac. Leg de gevouwen flensjes één voor één in de pan en laat de sauce even intrekken. Serveer de flensjes op warme borden en garneer het met een schijf of partje sinaasappel.

Ariën Beersma