Tongfilets Durant

4 Personen:

12 tongfilets van grote zeetongen

2 moten zalm

boter

peterselie

zout en peper

scheutje witte wijn

2 eidooiers

cocktail prikkers


Werkwijze:

Koop op de markt of bij de plaatselijke viswinkel de tongfilets.

Snijdt de zalm in 12 stukjes ter grote van een duim.

Plet met een mes de tongfilets en rol een stukje zalm hierin op en zet dit vast met een cocktailprikker.

Plaats alle “paupiettes” in een schaal of ondiepe pan, wat witte wijn, een flinke klont boter, zout en gemalen peper en laat de tongfilets langzaam garen met een deksel op de pan.

Indien nodig wat vocht bijvoegen.

Neem de filets uit en houdt deze warm op een rechaud.

In het kookvocht de eierdooiers snel doorroeren met een garde.

Niet meer laten koken.

Serveer er peterselie aardappels bij. (gehakte peterselie) en doop deze in de saus.


Wijntip:

Chablis, Sancerre, Loirewijnen en witte Alsace wijnen.


Ariën Beersma