Verse Fruitsalade
(fruit van het seizoen in deze salade)
4 personen:
2 sinaasappels
1 peer
2 harde appels (liefst granny Smith)
Meloen
Verse ananas
Aardbeien
Frambozen
Kiwi
Kersen
Banaan
Perzik
Pruimen
Jus d’ orange
(kortom alle beschikbare fruit kan verwerkt worden)
Werkwijze:
Schil de sinaasappels en snijdt de partjes eruit.
Was de appels even en laat de schil erom, partjes snijden en deze weer aan kleine plakjes bij de sinaasappels voegen. (dit voorkomt verkleuring)
Ga zo verder met het ander fruit. Als extra de Jus d’orange toevoegen eventueel met wat likeur, b.v. Grand Marnier.
De banaan voor het opdienen aan plakjes opgarneren.
Wijntip:
Rivesaltes
Baume de Venises
Grand Marnier
Diverse Likeuren
Als extra een grote bol vanille roomijs (Coupe Jacques)
Ariën Beersma