Verse Fruitsalade

(fruit van het seizoen in deze salade)

4 personen:

  • 2 sinaasappels

  • 1 peer

  • 2 harde appels (liefst granny Smith)

  • Meloen

  • Verse ananas

  • Aardbeien

  • Frambozen

  • Kiwi

  • Kersen

  • Banaan

  • Perzik

  • Pruimen

  • Jus d’ orange


(kortom alle beschikbare fruit kan verwerkt worden)


Werkwijze:

Schil de sinaasappels en snijdt de partjes eruit.

Was de appels even en laat de schil erom, partjes snijden en deze weer aan kleine plakjes bij de sinaasappels voegen. (dit voorkomt verkleuring)

Ga zo verder met het ander fruit. Als extra de Jus d’orange toevoegen eventueel met wat likeur, b.v. Grand Marnier.

De banaan voor het opdienen aan plakjes opgarneren.

Wijntip:

Rivesaltes

Baume de Venises

Grand Marnier

Diverse Likeuren


Als extra een grote bol vanille roomijs (Coupe Jacques)


Ariën Beersma