Stoof van Chipolataworstjes met sperziebonen
4 personen:
8 chipolata worstjes
300 gr sperziebonen
olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
5 tomaten
1 glas droge witte wijn
Werkwijze:
Haal de sperziebonen af, breek deze doormidden en blancheer deze 3á4 minuten. Afspoelen met koud water.
Snij de worstjes in 4 stukjes en bak deze in de olijfolie.
Snij de uien en de knoflook in kleine blokjes en voeg dit bij de worstjes. Even mee bakken.
Voeg de sperziebonen en de concassé van tomaat (in grove stukjes gesneden) toe en de witte wijn. (water kan ook)
Deksel op de pan en het geheel 10 min . laten smoren op een zacht vuur.
Serveer het gerecht met pasta of stokbrood.
Wijntip:
Frizante
Rosé d’Anjou
Edelzwicker
Ariën Beersma