Stoof van Chipolataworstjes met sperziebonen

4 personen:

  • 8 chipolata worstjes

  • 300 gr sperziebonen

  • olijfolie

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 5 tomaten

  • 1 glas droge witte wijn

Werkwijze:

Haal de sperziebonen af, breek deze doormidden en blancheer deze 3á4 minuten. Afspoelen met koud water.

Snij de worstjes in 4 stukjes en bak deze in de olijfolie.

Snij de uien en de knoflook in kleine blokjes en voeg dit bij de worstjes. Even mee bakken.

Voeg de sperziebonen en de concassé van tomaat (in grove stukjes gesneden) toe en de witte wijn. (water kan ook)

Deksel op de pan en het geheel 10 min . laten smoren op een zacht vuur.

Serveer het gerecht met pasta of stokbrood.


Wijntip:

Frizante

Rosé d’Anjou

Edelzwicker


Ariën Beersma