Stoofkip à la Française

4 personen:

400 gr kipfilet of kip dijen

150 gr spekreepjes (lardons)

1 grote ui

4 tenen knoflook

bakje champignons

4 winterwortelen

flinke eetlepel bloem

250 ml kippenbouillon (blokje)

150 ml crème fraîche

peterselie

boter of olijfolie

peper en zout


Werkwijze:

In ruime pan met deksel, de gesnipperde ui en knoflook, spekreepjes en champignons op een hoog vuur in boter of de olijfolie flink aanbraden.

Snij de kip in flinke stukken, schrap of was de wortelen en snijdt deze in plakjes of reepjes.

Voeg nog wat boter toe en braad alles nog even mee en voeg de bloem toe en verhit dit nog even mee.

Nu bouillon en crème fraîche bijvoegen en geheel doormengen. Breng aan de kook en laat het gerecht met deksel nog enige tijd (20 á 25min) doorgaren.

Serveer apart rijst of stokbrood.


Wijntip:

Alsace Gewurztraminer

Chardonnay

Beaujolais