Salade Niçoise

4 personen:

  • 150 gram franse boontjes (haricots verts)

  • 150 gram gekookte aardappelen

  • 2 á 3 tomaten

  • ansjovisfilets

  • blikje tonijn

  • 4 eieren

  • olijven (groene of zwarte zonder pit)

Vinaigrettesaus:

  • gesnipperde ui

  • zout

  • peper

  • mosterd

  • 1/3 azijn

  • 2/3 olijfolie

  • gehakte peterselie, kervel, bieslook, dragon

  • kappertjes

Werkwijze:

Boontjes blancheren (tip: opzetten met kokend water/koud spoelen/blijft mooi groen)

In een kom de boontjes (gehalveerd) of héél vermengen met de aan plakjes gesneden aardappelen en kwarten van tomaat.

Het geheel aanmaken met de vinaigrette saus.

Stukjes tonijn bijvoegen.

Op bord of schaal dresseren op kropsla, hardgekookt ei, ansjovisfilet en olijven

Serveren met stokbrood, ciabatta of toast

Wijntip: Rosé

Ariën Beersma