Salade met Bief-stukjes
4 personen.
450 gr Ossehaas, Dunne lende of Hollandse biefstuk
2 theelepels paprikapoeder
Flinke scheut olijfolie (extra vergine)
Zout en peper
Salade:
150 gr Taugé
4 á 5 Tomaten
150 gr Rucola
2 kropjes Romasla
Sap van 1 citroen
Olijfolie
Dressing:
6 eetlepels Sojasaus
Flinke scheut witte wijn
2 theelepels honing
Zout en peper
Werkwijze:
Snij de biefstuk in grove stukjes, voeg een scheut olijfolie toe en wrijf de paprikapoeder en wat peper en zout door de biefstuk blokjes.
Was de Rucola en Roma blaadjes in koud water en daarna goed laten uitlekken of in de sla centrifuge.
Snij de tomaten in partjes. Overgiet de Taugé met heet water en daarna met koud water.
Meng nu alles luchtig met de dressing en het citroensap. Voeg naar behoefte nog wat olijfolie toe.
Verhit een koekenpan met wat olie en schroei de biefstuk blokjes in 2 á 3minuten op hoog vuur.
Verdeel de salade over 4 borden en zo ook de biefstuk blokjes. Als extra kunt u gebakken champignons of gebrunneerde pijnboompitten toevoegen.
Wijntip:
Sancerre
Chardonnay
Loirewijn
Gewürztraminer
Ariën Beersma