Franse uiensoep

4 personen:


  • 50 gram boter of margarine

  • 500 gram uien

  • 50 gram havermout

  • bouillonblokje en kruiden builtje

  • 4/5 sneetjes witbrood of stokbrood

  • 50 gram geraspte kaas

(Kan ook met kalfsvlees of kip als toevoeging wat rijker gemaakt worden)

Bereidingswijze:

Snipper de uien in dunne reepjes.

Neem ruime pan met daarin de boter en voeg bij de uien havermout en wat peper en zout toe.

Verhit nu onder roeren met een houten lepel de uien totdat deze licht kleuren. Voeg nu water (of indien voorhanden bouillon toe)

Kruidenbuiltje en bouillonblokje bijvoegen.(pakje uiensoep)

Zachtjes 30 minuten laten koken. (Havermout zorgt voor enige binding, licht afbinden) (lièren met maizena kan ook)

Snijdt de korsten van het witbrood en snij deze in blokjes (Endée).

Bak deze blokjes goud geel in de koekenpan met wat boter of olijfolie. Serveer de uiensoep in koppen en voeg de croutons toe.

Indien u over een oventje of grill in uw kampeermiddel beschikt kunt U het stokbrood bestrooien met de geraspte kaas en in de oven laten smelten om daarna de uiensoep te met het brood en kaas gezamenlijk op te dienen.


Wijntip: Rode wijn b.v., Grenache-Merlot of Malbec.


Ariën Beersma