Bruine Bonenschotel

4 personen

  • 1 pot/blik bruine bonen

  • 1 grote winter wortel

  • 4 uien

  • aardappelen voor 4 personen vastkokend

  • 200 gr lardons (spekreepjes)

  • 1 Gelderse rookworst

  • 2 appels (goudreinetten)

  • boter-zout en peper


Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en winterwortel en snijdt deze in grove stukken.

Snij de uien in ringen en kook deze samen met de wortel en aardappelen bijna gaar.

Spoel de bruine bonen af met koud water en voeg deze samen met de rookworst aan de pan toe. Laat het geheel langzaam garen.

Worst uitnemen en in plakjes snijden. Overtollig kookvocht afgieten. Schil de appels en snijdt deze in blokjes en voeg deze onder omscheppen bij de overige ingrediënten. Op smaak brengen met wat zout en grof gemalen peper.

Plakken rookworst in de pan en geheel nog enkele minuten doorwarmen. Met eetlepel enkele klontjes boter bijvoegen.

Serveer er kleine augurkjes bij (cornichons)


Wijntip:

Cahors

Chateau Neuf du Pape

Rousillon


Ariën Beersma