(naar recept Allerhande oktober 1997)
4 personen:
4 grote kippenbouten
2 winter wortels
5 stengels bleekselderij
2 preien
verse bieslook
2 á 3 eidooiers
1 dl slag of koksroom
boter, zout peper
kip bouillon (blokje)
Bereiding:
Groenten wassen en aan grove stukken snijden (endee)
Bosje bieslook grof hakken
In een braadpan met ruim boter de kippenbouten aanzetten en de gesneden groenten bijvoegen.
Nu een flinke kop bouillon toevoegen en de helft van de gehakte bieslook.
Nu het geheel onafgedekt zachtjes laten smoren.
Wanneer het vocht grotendeels verdampt is, zoveel bouillon bijvoegen tot het geheel onderstaat.
Nu de kip verder gaar stoven.
Voor het serveren de eidooiers en de room in een kom loskloppen samen met een pollepel kookvocht.
Op smaak brengen met peper en wat zout
Kipbouten op bord dresseren samen met de groenten en overgieten (naperen) met de saus en afgarneren met de overige gehakte bieslook.
Dranktip:
Duvel
Grimbergen
Edelzwicker
Ariën Beersma