Italiaanse Kabeljauwschotel

Bron: Dekamarkt

(indien u een oventje heeft in uw kampeermiddel)

4 personen:

750 gr kabeljauw filet

350 gr verse spinazie

kleine rode peper en 1 rode paprika, zonder de zaadjes

200 gr Gorgonzola kaas

1 ui, teen knoflook

2 tros tomaten

Kookroom

Olijfolie

Peper en zout


Bereiding:

Was de spinazie in ruim water, uit laten lekken en in een weinig olijfolie kort aanbakken.

In een ruime pan met wat olijfolie de gesnipperde ui , knoflook, blokjes paprika en fijn gesneden rode peper even licht aanzetten (myoteren). Voeg hierbij de spinazie.

Snij de vis in grove stukken en leg een laagje in een ingevette ovenschaal, hierop een laagje spinazie, dan weer een laagje vis.

Ondertussen de Gorgonzola smelten in de kookroom en op smaak brengen met wat peper en zout.

De saus verdelen over de ovenschotel en dan een 25 min. op 220 gr garen.

Serveer er rijst of pasta bij.


Wijntip:

Pinot Grigio

Adriatico Verdiccio

Sancerre

Edelzwicker