Tomaten en Komkommersla

Tomatensla 4 personen:

  • 500 gr Tomaten

  • 1 Rode ui

  • Basilicum

Bereiding:

Tomaten plisseren.

(ontvellen door insnijding. Tomaten in kokend water enkele seconden dompelen totdat vel gaat rimpelen, daarna meteen in koud water dompelen en ontdoen van het vel)

Daarna in plakjes of kwarten snijden en dresseren in ondiepe schaal.

De rode ui ontvellen en in reepjes of blokjes snijden.

Het geheel met French dressing overgieten.

French dressing: Zout, (zwarte) peper, dessert lepel grove mosterd, dessert lepel suiker, scheutje azijn en (olijf) olie doorroeren tot een lobbige massa.

Tomaten sla opmaken met blaadjes basilicum.


Komkommersla 4 personen:

  • 2 komkommers

  • 1 ui

  • Krul peterselie

  • Zout en peper

Bereiding:

(Kan met of zonder schil) Komkommers wassen en overlangs in vieren delen. Zaad verwijderen.

Alles in dunne plakjes snijden (ciseleren) en in een kom doen. Nu met wat zout bestrooien en een poosje laten staan. Komkommer wordt nu lekker krokant.

(Laat komkommer een poosje in vergiet laten uitlekken)

Komkommer in schaal en de gesnipperde ui bijvoegen en naar mate French dressing. Bestrooien met vers gehakte krul peterselie.

Lekker bij veel gerechten vooral in de zomermaanden.

Ariën Beersma