Omelette Kaas en Tomaat
4 personen:
6 eieren
1 dl room
100gr geraspte kaas
3 tomaten
peterselie
boter,zout en peper
Werkwijze:
Doe de eieren in een kom en klop deze los samen met de room en zout en peper.
Pliseer intussen de tomaten (tomaat onderop insnijden en even in kokend water dompelen, daarna snel afkoelen in koud water en de schil afpellen}
Tomaten in vieren snijden en zaad verwijderen. Partjes doorsnijden (concassé)
Peterselie fijnsnijden
In ruime koekenpan boter verhitten en tomaat concassé even mee bakken. Dan de los geklopte eieren [appereille] in de pan en bestrooien met de geraspte kaas en de gehakte peterselie. Geheel op groot vuur omroeren en schudden in de pan en maak er een mooie omelette van.
Omelette licht bestrooien met kaas. Maak de omelette niet te gaar. Baveux zoals men in Frankrijk zegt, nog zacht van binnen.
Serveren met stokbrood of geroosterd witbrood.
Drinktip: Melk
Ariën Beersma