Groenteschotel met pijnboompitten
Groenteschotel van wortel, snijbonen, knolselderij en pijnboompitten
4 personen:
250 gr snijbonen
250 winterwortelen
½ knolselderij
Bakje pijnboompitten
Pindaolie (arachideolie)
Flinke scheut zoete chilisaus
Bereiding:
Haal de snijbonen af en snij deze in grove stukken (Chinese ruiten).
Winterpeen schillen en snijden in plakjes (½ cm dik) en de knolselderij in blokjes.
Kook de groenten nu beetgaar met wat zout. Afgieten en afkoelen.
In een koekenpan de pijnboompitten verhitten tot deze goudbruin zijn en gelijk afkoelen (Bij doortrekken in de koekenpan worden ze bitter)
Meng de groenten met wat olie en de zoete chilisaus en bestrooi het geheel met de pijnboompitten.
(Gekneusde geroosterde hazelnoten zijn een goede vervanger voor de pijnboompitten)