Selderijsoep

4 personen:

  • 1 flinke runderschenkel

  • ½ knolselderij

  • 1 struik bleekselderij

  • 1 bosje bladselderij

  • 1 kopje rijst

  • zout en bouillonblokje

  • 500 gram rundergehakt (balletjes)


Bereidingswijze:

Trek bouillon van de schenkel in 4 á 5 ltr water samen met een bouquet garni.(ui, prei, wortel, laurierblad, kruidnagel gestoken in de ui en takje tijm)

Bouillon zeven en schenkelvlees in kleine blokjes snijden.

Knolselderij schillen en in blokjes snijden (brunoise).

Bleekselderij snijden reepjes .

Bladselderij grof hakken en samen met de andere groenten even wassen in vergiet.

Dit alles in de bouillon samen en het kopje rijst toevoegen.

Ondertussen is de gehakt aangemaakt met zout en peper, nootmuskaat, heel ei en wat paneermeel of uitgeknepen geweekt witbrood.

Draai hier balletjes van.

Deze in de soep bijvoegen en zacht door laten koken.


Serveren met stokbrood.


Ariën Beersma