Zoervleisj

(bron: regionaal Limburgs dagblad,receptuur aangepast voor 4 personen)

  • 1 kg rundvlees aan een stuk

  • ½ pot appelstroop

  • 6 plakken ontbijtkoek

  • 200 gr boter of margarine

  • suiker-zout-peper

Voor de marinade: Azijn vermengt met ¼ liter water. (zoveel dat het vlees net onder staat) 3 blaadjes laurier, enkele kruidnagelen en 4 aan grove stukken gesneden uien.

Vlees zouten en peperen en circa 1 dag in de marinade leggen op koele plek en vlees af en toe omdraaien.


Bereidingswijze:

Vlees uit marinade nemen en droog deppen, daarna aan alle kanten stevig aanbraden. Giet een deel van de marinade bij het vlees, de appelstroop en plakken ontbijtkoek. Tevens alle uien en kruiden van de marinade bijvoegen en een eetlepel suiker.

Met deksel op de pan een paar uur laten sudderen[paar uur] en af en toe de saus proeven, eventueel wat zout, peper of wat suiker toevoegen.

Als het vlees gaar is (voldoende gesudderd) de saus zeven en indien deze niet voldoende ingekookt is alsnog licht afbinden.

Doe het vlees weer terug in de pan en goed opwarmen. Serveer bij dit gerecht gekookte aardappelen, rode kool en of gestoofde peertjes. Ook bij pasta en pommes frites smaakt dit gerecht uitstekend.

Ik realiseer mij dat dit gerecht op de camping enige voorbereiding vergt, maar op de wintercamping zal dit geen bezwaar te zijn.


Dranktip:

Wieckse Witte

Trappistenbier

Duvel

Rode Bourgogne


(bron Limburgs dagblad bewerkt door Ariën Beersma)