4 personen:
500 gr aardappelen (kruimig kokend)
750 gr gesneden boerenkool
400 gr speklapjes
2 grote Gelderse rookworsten
boter, zout en peper
Werkwijze:
Was de gesneden boerenkool in een vergiet.
Blancheer de kool in een ruime pan. (even flink de kook erover en afspoelen met koud water) om de kool een minder sterk en zwaar te maken.
Schil de aardappelen en kook deze in een ruime pan met wat zout en de boerenkool. Ondertussen de in lardons (reepjes) gesneden speklapjes krokant uitbakken in wat boter.
Wanneer de aardappels bijna gaar zijn de rookworst in de pan mee verhitten.
Afgieten en stampen of met een mixer alles goed mengen onder toevoeging van het spekvet en een klont boter. Op smaak brengen met zout en peper.
Opdienen met de rookworst en uitgebakken spekreepjes.
Apart: kleine augurken (cornichons) en zilveruitjes.
Drankentip:
Merlot, Trappistenbier, Duvel, Bockbier
Ariën Beersma