Weer op de racefiets

Na een verblijf in de bergen en op de skipistes, is het weer even wennen als ik op een frisse voorjaars ochtend op de fiets stap. Het is woensdag en dat betekend “Fietsen”.

Op De Kom word ik na mijn lange afwezigheid verwelkomt en begroet. Er zijn ongeveer 20 vrouw/man aan het vertrek op deze koude morgen. Er is ons zon beloofd, maar deze prikt niet door de nevel heen.

Eén dappere Bataaf is in het kort (blote benen), en betuigt daarvan spijt te hebben, “Een paar dagen geleden was het heerlijk weer, en nu dit” moppert hij spijtig.

Ondanks het niet meewerken van de weergoden rijden we al gauw via het Bottelierpad in de richting van Vijfhuizen. Vandaar langs de ringvaart naar de Bollenstreek. In Hillegom, waar je de geur van hyacinten opsnuift, gaat het door om uiteindelijk bij De Klip in Wassenaar te fietsen, waar we van de koffie genieten.

Na een klein half uur stappen we weer op de “velo”, en zie daar, het zonnetje komt schuchter te voorschijn. Verder gaat het, voor de wind door de duinen, prachtig over mooie fietspaden naar Zandvoort. Wel even anders dan de skipistes maar ook geweldig mooi. Onderweg gaan twee van ons een andere weg omdat zij andere verplichtingen hebben en tegen 2 uur zijn we weer in Zwanenburg met 99 kilometer op de teller.

Het was wel even wennen, voornamelijk de spieren, skiën is toch even iets anders dan fietsen, maar beide zijn hartstikke leuk, vooral als de zon schijnt.

Ariën Beersma

April 2011