Kip Bonne Femme
4 personen.
Boter
4 kippenbouten (cuisse) of 1 braadkip in vieren.
10 gram wortelen
100 gram sperziebonen (in de winter spuitjes)
250 gram aardappelen
100 gram champignons
75 gram lardons (lichtgerookte spekreepjes)
2 uien
Potje zilveruitjes
Zout en peper en marjolein
Bereidingswijze:
Peper en zout de kip delen en bestrooi ze met marjolein.
Braad de kip aan alle zijden bruin in een hapjespan.
Haal de kip uit de pan.
Nu de lardons in het braadvet aanfruiten, en de grof gesneden uien (Endée gesneden) bijvoegen. Teentje knoflook uitknijpen boven de pan.
Uien licht aansmoren. Leg nu de stukken kip terug in de pan en voeg de grof gesneden groentes toe. Dit geheel 30 minuten laten smoren met een deksel op de pan.
Voeg nu de endée gesneden aardappelen bij de kip en de groenten en maak het geheel gaar.
Voor het opdienen de champignons bijvoegen en even mee verhitten.
Wijntip: Château Neuf du Pape, Rouissilon, Côtes du Rhone
Ariën Beersma