Expocamp Wertheim

(Sinds overname van Hymer door een Amerikaans bedrijf is overnachten niet meer toegestaan.)


Op de terug reis van de wintersport in Oostenrijk, nemen wij ons voor te overnachten bij Expocamp aan A3 bij Wertheim. (afslag 66 uit het zuiden). Na ongeveer 500 km nemen we de afslag en gaan bij de stoplichten rechtsaf , na de MacDonalds links naar het Expocamp.

Daar aangekomen bij een zeer grote hal waar nagenoeg alle grote merken kampeerauto’s en caravans staan uitgestald. Daarvoor is een groot parkeerterrein met vakken voor overnachters met campingcars en caravan combinaties.

Op de infoborden lezen we dat een overnachting € 5.- kost, te betalen in de grote hal waar zich ook een goed geoutilleerde camping artikelen winkel bevind.

Op de parkeergelegenheid zijn stroom automaten die voor € 1.- 180 minuten elektriciteit leveren. Er is echter maar één voorziening voor afvoerwater en vers water dat voor € 0.10 per 50 liter getapt kan worden.

Na onze combinatie te hebben opgesteld, bezoeken we de grote hal en kopen een ticket voor de overnachting. Ook ontvingen we een “gutschein” voor 2 kopjes koffie. De campingwinkel met annex alle bekende merken campers en caravans is indrukwekkend. Ook is er een afdeling voor gebruikte kampeermiddelen waarvoor veel interesse is, gezien de vele klanten die kennelijk wat te besteden hebben.

Ook beslist de moeite waard is een bezoek op loop afstand van Wertheim Village, een outletcenter van winkels met alle bekende merken kleding en sportartikelen ,terrasjes in een ambiance van prettig winkelen.

Na een rondgang in het avondschemer is de grote parkeerplaats vrij vol. Wat opvalt is dat er geen tickets voor de voorruiten van de campers staan. Voorschrift is dat deze zichtbaar geplaatst dienen te zijn. (Bitte legen Sie dieses Parkticket gut sichtbar hinter die Windschutzscheibe).


Zouden de bezitters van de dure campingcars geen € 5.- meer kunnen betalen? Bij navraag de volgende morgen, is het antwoord van de mevrouw van de tickets dat velen niet betalen en dat er slechts steekproef gewijze gecontroleerd wordt, en ze dan “die mütze bekommen”, wat dat ook moge zijn. Mooi dan, ook als je niet betaald kun toch staan en overnachten.

Dan maar 2 koffie graag, vraag ik beleefd aan de ticket dame.“Mit milch?” Gerne!

Na te hebben getankt bij het Autohof op hetzelfde terrein, koppelen we aan en vervolgen bij een schraal zonnetje onze reis.


+ Mooi terrein met uitzicht op Wertheim Village.

+ Elektriciteit automaat € 1.- 180 minuten stroom.

+ Showroom met campingwinkel.

+ Wertheim Village.

- Zeer lawaaiig door Autobahn A3.

- Geen vuilnisbakken op het parkeerterrein.

- Slechts 1 water verzorgingspunt.


Ariën Beersma


Wertheim 29-03-2012.


http://www.erwinhymerworld.de/meta/kontakt/stellplaetze


Altenmarkt 15-02-2016.