Tartiflette

4 personen

  • 1 kilo aardappelen

  • 200 gram spek

  • boter

  • 1 ui-teentje knoflook

  • 1 hele Reblochon of jonge kaas in plakken

  • 200 ml crème Fraiche

  • Glas witte wijn

Bereidingswijze.

Schil de aardappelen en snij deze in dunne plakjes. Snij de kaas ook in plakjes. Schil de ui en snij deze in stukjes, fruit de ui in een koekpan op samen met de spekjes.

Vet een ovenschaal in en verdeel een eerste laag aardappelen over de bodem. Volg hierna met een laag ui en spek meng dit aan met een beetje crème. Volg hierna met een laag plakken kaas. Verdeel hierover weer de aardappelen, ui, crème en kaas. Ga hiermee door tot alle ingrediënten op zijn. Eindig altijd met een laag kaas.

Bak de Tartiflette in een voorverwarmde oven, op 180°, in ongeveer een uur gaar. De Tartiflette is gaar als de aardappels gaar zijn.

Sprenkel de witte wijn even voor het uit de oven halen over de Tartiflette.

Serveer er een frisse groene salade bij.

Schenk er een Savoiewijn of een frisse Gruner Veltliner.

Ariën Beersma