Poule au Pôt (Pôt au feu)
4 personen:
1 scharrelkip (b.v. Poularde de Bresse)
Ingrediënten voor de bouillon (fonds)
100 cl witte wijn
Prik enkele kruidnagels in een grote ui
Als groente garnituur in soep,
2 stangen prei
2 flinke wortelen
3 sjalotten
3 uien
Kruidnagel, zwarte peperkorrels, zout
flinke tak tijm, wat verse rozemarijn, wat dragon
Bereiding:
¾ met water gevulde pan met de witte wijn en de ui met de kruidnagel.
Voeg de in grote stukken gesneden kip toe en breng het langzaam aan de kook met een deksel op de pan. (af en toe even afschuimen)
Intussen alle groenten wassen en vrij grof snijden, ook het groen van de prei.
Voeg tijm en overige kruiden toe.
Op smaak brengen met zout en de gekneusde zwarte peperkorrels.
Serveer het geheel met stokbrood en dezelfde wijn die in de soep ging.
Ariën Beersma