Bouillabaisse à la Belge
(Recept geschikt bij langer verblijf op camping)
4 personen
1 kilo stevige vissoorten
200 gram garnalen (gepeld)
boter of olijfolie
2 uien/knoflook
blikje tomaten purée
2 glazen witte wijn
peterselie
peper-zout-saffraan-tijm
Bereidingswijze:
Snijdt de kabeljauw-rode poon-tong-wijting-tarbot aan grove stukken
(Het mag alle stevige vis zijn om te gebruiken in dit gerecht)
Uien en knoflook en de kruiden aanzetten zonder te kleuren (myoteren)
Tomaten puree bijvoegen en even mee aanzetten (glaceren)
Afblussen met de witte wijn. Opvullen met visbouillon of water.
Geheel 15 minuten zachtjes laten garen.
De gepelde garnalen en gehakte peterselie bijvoegen
Opdienen met geroosterd brood of stokbrood.
Wijntip:
Chablis
Sancerre
Loirewijn
Ariën Beersma