Salade Niçoise
4 personen:
150 gram franse boontjes (haricots verts)
150 gram gekookte aardappelen
2 á 3 tomaten
ansjovisfilets
blikje tonijn
4 eieren
olijven (groene of zwarte zonder pit)
Vinaigrettesaus:
gesnipperde ui
zout
peper
mosterd
1/3 azijn
2/3 olijfolie
gehakte peterselie, kervel, bieslook, dragon
kappertjes
Werkwijze:
Boontjes blancheren (tip: opzetten met kokend water/koud spoelen/blijft mooi groen)
In een kom de boontjes (gehalveerd) of héél vermengen met de aan plakjes gesneden aardappelen en kwarten van tomaat.
Het geheel aanmaken met de vinaigrette saus.
Stukjes tonijn bijvoegen.
Op bord of schaal dresseren op kropsla, hardgekookt ei, ansjovisfilet en olijven
Serveren met stokbrood, ciabatta of toast
Wijntip: Rosé
Ariën Beersma