Oriëntaalse groenten kerrie
(Vooraf wat groenten of kruidenfonds trekken van ui, wortel, groen van prei en kruidenbuiltje)
4 personen
300gr sperziebonen (deze van te voren blancheren)
1 rode peper (zaadjes verwijderen)
1 grote ui (en brunoise)
1 paprika (zaadlijsten verwijderen "en endee" snijden)
1 flinke prei (in dunne ringen snijden)
200 gr bloemkool (in kleine roosjes)
200gr wortel (en brunoise)
4 dl kokosmelk
3 dl groente of kruidenbouillon
6 hard gekookte eieren
1 dessertlepel kerriepoeder
1 theelepel komijn (djinten)
Flinke scheut zonnebloem of arachide (pinda) olie
Werkwijze:
In een ruime pan olie verhitten en fruit hierin komijn, ui,rode peper en kerriepoeder.
De prei, paprika, bloemkool en wortel bijvoegen en regelmatig omscheppen. Even mee bakken.
Giet de kokosmelk en de bouillon erbij en kook het geheel zachtjes door. 10 min.
Daarna sperziebonen bijvoegen. Groenten beetgaar.
Serveer het gerecht met rijst in een diep bord en dresseer het met halve hardgekookte eieren.
Dranktip:
Wieckse witte
Gruner Veltliner
Chardonnay
Ariën Beersma