Bloemkool á la Polonaise

4 personen:

  • Grote of 2 kleine bloemkolen

  • 150 gr (room)boter

  • Paneermeel van wit brood (mix de pain)

  • 3 hard gekookte eieren

  • peterselie


Bereiding:

Kook met wat zout bloemkool gaar (heel)

Kook de eieren (6 á 7min)

Als de bloemkool gaar is, afgieten (uitlekken)

Hard gekookte eieren, 2 keer door eiersnijder halen (kleine stukjes).

De fijn gesneden eieren en het paneermeel van wit brood of beschuit over de bloemkool verdelen .

De boter in een pannetje verhitten tot deze lichtbruin is (niet laten verbranden) en deze hete boter over de bloemkool verdelen.

Af garneren met verse fijn gehakte peterselie.


Lekker bij braad (bloed) worst. Serveren met een kruimige aardappel.

Wijntip:

Hongaarse Tokayer

Cahors

Ariën Beersma