Chicken Tonight Hawaï
4 personen
2 grote kipfilets of 400 gr kipstukjes
2 paprika,s rood en groen
½ literblik ananasstukjes
grote pot 500ml chicken tonight Hawaï saus
olijfolie, zout en peper
Werkwijze:
Snijdt de kipfilet in grove stukjes
Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snij deze aan reepjes (julienne)
Laat de ananas uitlekken en het vocht bewaren
In ruime pan olijfolie de licht gezouten kip met verse gemalen peper toevoegen en aanbraden en licht kleuren
Paprika reepjes toevoegen en even mee aanzetten
Hawaï saus bijvoegen en onder verhitten doorroeren.
Indien nodig afslappen met ananassap en op smaak brengen.
Serveren met rijst
(extra: Als groenten kunnen peultjes (even blancheren) door het gerecht gemengd worden)
Wijntip:
Gewürztraminer
Prosecco
Edelzwicker
of zoete witte wijn.
Ariën Beersma